15 Ιανουαρίου 2016

Το ΚΚΕ Ζητά τη συζήτηση του θέματος των εισφορών στον ΟΓΑ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Αποτέλεσμα εικόνας για kke
Τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον θέμα των εισφορών των αγροτών προς τον ΟΓΑ, ζητούν με επιστολή τους στην πρόεδρο της Επιτροπής Χ. Καφαντάρη οι βουλευτές του ΚΚΕ, μέλη της Επιτροπής Νίκος ΚαραθανασόπουλοςΔιαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Μωραΐτης.

Σημειώνουν πως στη συζήτηση πρέπει να κληθούν και οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και ο διοικητής του ΟΓΑ.
Αναλυτικά η επιστολή των βουλευτών του ΚΚΕ:
«Κυρία Πρόεδρε,
Σήμερα το 38% περίπου από τους αγρότες είναι ανασφάλιστοι, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν την ασφαλιστική εισφορά τους στον ΟΓΑ και το μέλλον διαγράφεται ακόμα πιο μαύρο. Αφού επί της ουσίας με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό ο ΟΓΑ διαλύεται και τριπλασιάζεται η ασφαλιστική εισφορά, που σημαίνει ότι ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό της αγροτιάς θα είναι ανασφάλιστο με ακόμα πιο βαριές συνέπειες και επιπτώσεις στη φροντίδα υγείας και τη θνησιμότητα που θα ενισχυθεί.
Ταυτόχρονα το ζήτημα αυτό δίκαια αναδεικνύεται σε κορυφαίο στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Ζητάμε να οριστεί ημερομηνία για να συζητηθούν αυτά τα οξυμένα προβλήματα στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και να κληθούν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Διοικητής του ΟΓΑ.
Οι Βουλευτές Μέλη της Επιτροπής: Καραθανασόπουλος Νικόλαος, Μανωλάκου Διαμάντω, Μωραΐτης Νίκος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου