28 Ιανουαρίου 2016

Βαρύ κλίμα στο εσωτερικό του Συλλόγου Βονιτσάνων. Αιχμηρή επιστολή του Διονύση Χόρτη προς νεοκλεγέντες: Μόνο με νόμιμα έγγραφα η παραχώρηση της σφραγίδας του συλλόγου!

 Το κλίμα είναι πάρα πολύ βαρύ στο εσωτερικό του Συλλόγου Βονιτσάνων με αντεγκλήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις που είναι σε πλήρη εξέλιξη με φόντο τις εκλογές του συλλόγου.
     Σε αυτή την ιδιαιτέρως φορτισμένη ατμόσφαιρα, έρχεται με νέα αιχμηρή ανακοίνωση του ο Διονύσης Χόρτης, ο οποίος τονίζει: «Εν τω προκειμένω και για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την αυτοανακύρηξη νέου ΔΣ έχουμε να κάνουμε την εξής ανακοίνωση – πρόσκληση: Καλούμε αυτό το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΝΣΥ, Πατησίων 5, Ομόνοια, Αθήνα, όποιον ενδιαφερόμενο, να προσκομίσει νομιμοποιημένα έγγραφα που να αποδεικνύουν το νόμιμο της παραχώρησης της σφραγίδας του Συλλόγου». 
Αναλυτικά: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 

        










Μισαλλοδοξία είναι το μίσος για τον άλλο, όχι μόνο εκείνον που έχει διαφορετική άποψη, αλλά τελικά εκείνον που δεν ζει όπως εγώ. Μισαλλόδοξος είναι ο μη ανεκτικός ο μη ανοικτός είναι ο φανατικός είναι ο εμπαθής είναι ο δογματικός. Μισαλλοδοξία σημαίναι: γίνε εγώ! Ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια κοινωνία είναι να μισείς τον άλλον γιατί πιστεύει κάτι διαφορετικό από εσένα. 
    Είμαστε κάθε μέρα όλοι εν δυνάμει μισαλλόδοξοι. Η διαφορά είναι στο όριο εκείνο που αποφασίζουμε ή όχι να ξεπεράσουμε, δηλαδή να παρέμβουμε στις ζωές των άλλων ή όχι. Αυτά για κάποιους που θέλησαν να κάνουν τον Σύλλογό μας αρένα μισαλλοδοξίας. 
      Ο Σύλλογός μας δεν θα καταστραφεί, αν δεν έχει ήδη καταστραφεί μόνο από αυτούς που ενεργά επιζητούν την διαίρεση τον ρατσισμό τον φανατισμό και την μισαλλοδοξία. Αλλά και από αυτούς που παρακολουθούν χωρίς να κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να βγάζουν την ανώνυμη εμπάθειά τους και την ζηλοφθονία τους πίσω από ένα απρόσωπο πληκτρολόγιο. Και τι κάνεις με αυτούς;

      Ώριμα συνειδητοποιείς πως δεν χρειάζεται να αντιδράς σε κάθε είδους κατάσταση. Απλά αφήνεις τους ανόητους να φέρονται ανόητα! Δύναμη δεν είναι να αντιδράς πέφτοντας κι εσύ στο επίπεδο των άλλων. Δύναμη είναι ναξέρεις ότι έχεις κερδίσει μάχες την στιγμή που οι άλλοι δεν το έμαθαν ποτέ, και τέτοιες μάχες έχουμε κερδίσει πολλές! 
      Κι όταν βλέπεις ότι ενώ εσύ έχεις θυσιάσει τα πάντα για κάποιους, εκείνοι θυσιάζουν εσένα στον βωμό του διχασμού τότε καταλαβαίνεις ότι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στην ζωή σου για να σου δείξουν πόσο έξω έπεσες μαζί τους!Κάποιοι στον Σύλλογο και στην Βόνιτσα, ενώ όλοι είμαστε ίσοι, νομίζουν ότι είναι πιο ίσοι από τους άλλους. 
      Κάποιοι στην πατρίδα μας αλλά και στον Σύλλογο, νεότεροι αλλά και παλαιότεροι, έχουν αφυδατωθεί από ιδέες και έχουν στέρηση κάθε έμπνευσης. Με κακόβουλα προσβλητικά πικρόχολα και εξυπναδίστικα σχόλια, και με ύπουλες πράξεις του σκοτεινού παρασκηνίου νόμισαν ότι ακόμα βρισκόμαστε στον μεσαίωνα. Οι ανώνυμοι – και κάποιοι επώνυμοι – ανύπαρκτοι και ανήθικοι ηθικολόγοι διοχέτευσαν τα «ευγενικά» τους συναισθήματα προκαλώντας ρήξη στον κόλπο του Συλλόγου μας αλλά και του πολιτισμού γενικότερα. 
        Κάποιοι ενοχλούνται από την ύπαρξή μας και σοκάρονται από την πλούσια πολιτιστική δράση του Συλλόγου μας στον τελευταίο ενάμισι χρόνο.Κάποιοι εξαφανισμένοι από τον Σύλλογο και ανύπαρκτοι στην πολιτιστική δράση της Βόνιτσας γενικά, θέλουν να εξαφανιστούμε από προσώπου γης για να μην φαίνεται η ανικανότητά τους και η ανυπαρξία τους
   Ο φανατισμός η βία η μισαλλοδοξία οι φανατικές φωνές οι κραυγές δήθεν θρησκευόμενων οι φοβίες οι αποκλεισμοί και οι αντιπαλότητες δεν έχουν θέση στον Σύλλογό μας. 
     Αλλά κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη και έφεραν εντός του Συλλόγου όλα αυτά τα κακά και επάρατα, με τελικό στόχο να πάρουν καρέκλες και να κάθονται σε αυτές καρπώνοντας την σπορά άλλων. 

      Εμείς αντίθετα δεν καθίσαμε κυριολεκτικά σε καμία καρέκλα αφού πάντα ήμασταν όρθιοι ακούραστοι εργάτες αφιερώνοντας χιλιάδες – ναι χιλιάδες - ώρες για τον Σύλλογο. Έναν Σύλλογο ο οποίος όπως λέει το καταστατικό υπάρχει για τους Βονιτσάνους οι οποίοι δεν ζουν στην πατρίδα, αλλά και για αυτούς που δεν γεννήθηκαν στην Βόνιτσα αλλά μακριά από αυτήν και από Βονιτσάνους γονείς. 
       Με σεβασμό προς τους Βονιτσάνους που γεννήθηκαν και ζουν στην Βόνιτσα θέλουμε να τους πούμε ότι θα έπρεπε να χαίρονται όλοι μα όλοι που κάποιοι που ζουν ξεκομμένοι από την πατρίδα αρχίζουν να συνδέονται με αυτήν μέσω του Συλλόγου ο οποίος όπως λέει το καταστατικό λειτουργεί σανσυνδετικός κρίκος μεταξύ Βόνιτσας και Αθηναίων Βονιτσάνων αλλά και κατ επέκταση των απανταχού Βονιτσάνων. 
Προς τί λοιπόν το Βονιτσόμετρο από κάποιους; 

      Το Ε9 και η αναγραφή σε αυτό κτίσματος εντός Βονίτσης κρίνει το αν κάποιος είναι Βονιτσάνος; Ή μήπως το θρήσκευμα αν δεν είναι το ίδιο με αυτό της πλειοψηφίας θα κρίνει το αποδεκτό ή μη του γνήσιου και καλού Βονιτσάνου; Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι οι άλλοι; Και στους άλλους γιατί κάποιοι τοποθετούν όλους αυτούς που δεν στήριξαν τον ρατσισμό την μισαλλοδοξία και τις φασιστικές συμπεριφορές;Στο τέλος μήπως θα κάθονται κάποιοι στα μαγαζιά της παραλίας στοχοποιώντας με βελάκια, κάθε τι διαφορετικό που κυκλοφορεί; 
        Η υστερία με την οποία ταυτίστηκαν κάποιοι απολίτιστοι καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από το να οικειοποιηθούμε σαν τοπική κοινωνία, προοδευτικά και ανοιχτόμυαλα χαρακτηριστικά. Το τί κάνει ο καθένας εκτός Συλλόγου δεν αφορά κανέναν μα κανέναν. Όσο κι αν αυτό ακούγεται δύσκολο για μια παραδοσιακά παρεμβατική στις υποθέσεις των διπλανών της κοινωνία, πρέπει να διασφαλίζονται από όλους τα δικαιώματα όλων, και μάλιστα να αποτελεί αυτό επιδίωξη όλων! 
         Η εχθρότητα και η έλλειψη ανοχής για κάθε διαφορετική άποψη θεωρία και θρησκευτική αντίληψη πρέπει να γίνει νόμος μέσα στην καρδιά μας. Γιατί νόμος του Κράτους και του Συντάγματος έχει ήδη γίνει και δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Το φαινόμενο της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας αλλά και γενικότερα της ζήλειας στον Σύλλογό μας αλλά και στην Βόνιτσα (ευτυχώς από πολύ λίγους) είναι μια ασθένεια που πρέπει να γιατρευτεί με την συνέργεια όλων μα όλων των παραγόντων του τόπου. Δεν είναι ένας προσωπικός αγώνας κάποιου ή κάποιων. 
        Στον Σύλλογό μας όλα λειτουργούσαν σε ικανοποιητικά καλό βαθμό και σίγουρα απείρως καλύτερα από ότι στο παρελθόν μέχρι να μαθευτεί και να κυκλοφορήσει η διαφορετικότητα του Προέδρου του Συλλόγου σε σχέση με τα θρησκευτικά του πιστεύω. 
    Ναι, ξαφνικά αρχές Αυγούστου μόλις τελείωσαν οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού στην Βόνιτσα εκκλησιαστικοί κύκλοι με δύο άτομα του Συλλόγου μας άλλαξαν γνώμη για τα πάντα. Όλα λάθος όλα άσχημα όλα ύποπτα όλα κακώς καμωμένα. Και αντί να θέσουν το όποιο ζήτημα προς συζήτηση στο ΔΣ ξεκίνησαν παρασκηνιακές συναντήσεις και άρχισαν να σκάβουν στα θεμέλια του Συλλόγου προσπαθώντας να χτίσουν δικούς τους πύργους. 
         Η καθοριστική κίνηση που έδινε το σάλπισμα του πολέμου ήταν η επιστολή του Μητροπολίτη του Νομού μας ο οποίος ισχυριζόμενος την επικινδυνότητα του προέδρου λόγω του θρησκεύματός του και μόνο ζήτησε ως Αυτοκράτωρ να πράξει τα δέοντα ο Σύλλογος και να απομακρύνει τον Πρόεδρό του. Η επιστολή αυτή υπάρχει φυσικά, άσχετα με το ότι δεν έχει δοθεί ακόμα στην δημοσιότητα, ήταν η σημαία των αποστατών και των μισαλλόδοξων οι οποίοι έχοντας και «Κυβερνητικό εκπρόσωπο» άτομο άσχετο με τον Σύλλογο κατάφεραν να καταστρέψουν τον μεγαλύτερο εν δυνάμει Σύλλογο του Ξηρομέρου! 

         Εν τω προκειμένω και για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την αυτοανακύρηξη νέου ΔΣ έχουμε να κάνουμε την εξής ανακοίνωση – πρόσκληση: 
    Καλούμε αυτό το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΝΣΥ, Πατησίων 5, Ομόνοια, Αθήνα, όποιον ενδιαφερόμενο, να προσκομίσει νομιμοποιημένα έγγραφα που να αποδεικνύουν το νόμιμο της παραχώρησης της σφραγίδας του Συλλόγου. 
       Καλούμε επίσης στην συνάντηση αυτή τον Πρόεδρο της ΟΠΣΥΞ Κύριο Στεργίου όπως και κάθε μέλος του ΚΣ της ΟΠΣΥΞ, τον Πρόεδρο της ΠΑΝΣΥ Κύριο Χολή όπως και κάθε μέλος του ΚΣ της ΠΑΝΣΥ , την εξελεγκτική επιτροπή του Συλλόγου μας, το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης που ταυτόχρονα ήταν και Προεδρείο Εκλογών, τα μέλη του Συλλόγου που υπέγραψαν την ένσταση και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου. 
        Σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν νόμιμα έγγραφα - αφού ξέρουμε ότι δεν απέδωσαν όσες προσπάθειες κι αν έγιναν - τότε καλούμε όλους τους παρισταμένους να παρουσιάσουν γραπτώς αν γίνεται την πρότασή τους προς επίλυση του προβλήματος. 
       Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου θα παρουσιάσουν από την πλευρά τους την δική τους πρότασηΜε την ευχή να βρούμε όλοι την ηρεμία μας και την ψυχική υγεία μας…… 

ΧΟΡΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ «Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ». 

ΑΘΗΝΑ 27/1/2016

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου