29 Ιανουαρίου 2016

ΣΦΟΔΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΟΡΤΗ

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Διονύση Χόρτη εξαπέλυσε σήμερα με ανακοίνωση του ο Σύλλογος εν Αθήναις Βονιτσάνων «Ο Αμβρακικός». Το Δ.Σ. του συλλόγου τον καλεί να παραδώσει την επίσημη σφραγίδα του σωματείου, τονίζει ότι κατά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών ουδεμία απολύτως ένσταση υπεβλήθη στην Εφορευτική Επιτροπή και με μια ενωτική κίνηση προτείνει στον Δ. Χόρτη να παραμείνει ενεργό μέλος στον σύλλογο.
        Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος εν Αθήναις Βονιτσάνων «Ο Αμβρακικός»:  

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ
   Του Διοικητικού Συμβουλίου του εδρεύοντος στην Αθήνα αναγνωρισμένου σωματείου με την επωνυμία «ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ «Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ»

Π Ρ Ο Σ
Τον Διονύσιο Χόρτη, κάτοικο Αθηνών, τέως Πρόεδρο του σωματείου μας:

Ι. Όπως καλώς γνωρίζετε, στις 20 Δεκεμβρίου 2015 έλαβαν χώραν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοικήσεως του σωματείου σας, με δική σας πρωτοβουλία.Κατά την τότε διενεργηθείσα Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου μας και την κατ΄αυτήν διεξαγωγή των εν λόγω αρχαιρεσιών, ουδεμία απολύτως ένσταση υπεβλήθη στην Εφορευτική Επιτροπή.
    Μόνον εκ των υστέρων, επειδή προφανώς δεν σας ήταν αρεστό το αποτέλεσμα της γενομένης ψηφοφορίας, στην οποία και σεις ανεπιφύλακτα λάβατε μέρος και κατά της οποίας ουδεμία αντίρρηση ή ένσταση υποβάλατεκατά την διεξαγωγή της, αντιδράσατε, εντελώς απροκλήτως, με ορυμαγδό ανακοινώσεων και απαξιωτικών αναφορών κατά των μελών του νέου Δ.Σ.του σωματείου μας που εξελέγησαν και κατά των σχετικών αρχαιρεσιών.

ΙΙ. Μάλιστα έκτοτε και μέχρι σήμερα ισχυρίζεστε και διαδίδετε ότι δήθεν οι ως άνω αρχαιρεσίες πάσχουν ακυρότητα και με πρόσχημα και πρόφαση τον ισχυρισμό σας αυτόν επιμένετε να διεκδικείτε για τον εαυτό σας την ιδιότητα Προέδρου του σωματείου μας, σαν να μην πραγματοποιήθηκαν οι εν λόγω αρχαιρεσίες. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή σας ισχυριστήκατε, εντελώς αβάσιμα και αναληθέστατα, ότι δήθεν οι εκλογές ξεκίνησαν αλλά δεν ολοκληρώθηκαν (!!) και μέχρι σήμερα, παρά τις εκκλήσεις μας, συνεχίζετε την ίδια καθόλα απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά και αρνείσθε να παραδώσετε την επίσημη σφραγίδα του σωματείου μας!

ΙΙΙ. Θέτουμε υπ΄όψη σας ότι σύμφωνα με το νόμο (άρθρο 101 του Αστικού Κώδικα) και στην περίπτωση ακόμη ακυρότητας Γενικής Συνελεύσεως σωματείου (περίπτωση που πάντως δεν συντρέχει όσον αφορά τις αποφάσεις της από 20.12.2015 Γ.Σ. των μελών του σωματείου μας), οι αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως όπως και ηεκλεγείσα από την Γενική Συνέλευση διοίκηση ισχύουν πλήρως μέχρι την τυχόν ακύρωσή τους, η οποία μπορεί να επέλθει αποκλειστικά και μόνο με δικαστική απόφαση του αρμοδίου Δικαστηρίου, εφόσον ασκηθεί και γίνει δεκτή σχετική ακυρωτική αγωγή. Συνεπώς, η διοίκηση που προήλθε από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν κατά την Γ.Σ. των μελών του σωματείου μας της 20ής Δεκεμβρίου 2015, είναι, μέχρι τυχόν δικαστική ακύρωσή της, απόλυτα νόμιμη και πρέπει να γίνεται σεβαστή. Ακόμη δε και αν ακυρωθεί δικαστικώς, και εν τοιαύτη ακόμη περιπτώσει δεν αναβιώνει η παρελθούσα διοίκηση της οποίας ήσασταν Πρόεδρος, αλλά ανακύπτει έλλειψη διοικήσεως και διορίζεται νέα προσωρινή διοίκηση από το αρμόδιο Δικαστήριο.

ΙV. Κατά συνέπειαν σεις δεν είστε σήμερα Πρόεδρος του σωματείου μας και, συνεπώς, εμείς, διαμαρτυρόμενοι για την προεκτιθέμενη στάση και συμπεριφορά σας, η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την προηγούμενη προσφορά σας στον Σύλλογο, και επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος του σωματείου μας, σας καλούμε:
α) να απόσχετε εφεξής από κάθε σχετική αναληθέστατη διάδοση και ισχυρισμό (βεβαίως αν αληθώς πιστεύετε ότι οι αποφάσεις της από 20.12.2015 Γ.Σ. των μελών του σωματείου μας πάσχουν ακυρότητα, δύνασθε και οφείλετε να ακολουθήσετε την νόμιμη οδό της ασκήσεως σχετικώς αγωγής περί ακυρώσεώς των στο αρμόδιο Δικαστήριο), 
β) να παραδώσετε την επίσημη σφραγίδα του σωματείου μας, την οποία παρανόμως κατέχετε, σημειώνοντας παράλληλα ότι η αυθαίρετη και παράνομη κατακράτηση από σας της επίσημης σφραγίδας του σωματείου μας είναι και αξιόποινη πράξη και 
γ) να ορίσετε τον Σύλλογό μας ως διαχειριστή της σελίδας facebook την οποία μέχρι σήμερα διαχειρίζεστε αποκλειστικά επ΄ονόματι του συλλόγου μας.

V. Εκφράζοντας την καλή μας πίστη προς το πρόσωπό σας, σας καλούμε να παραμείνετε ενεργό μέλος στον σύλλογό μας και θα είμαστε χαρούμενοι να σας έχουμε στο πλευρό μας.

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2016
ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου