24 Ιανουαρίου 2016

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Υπάρχει πολιτική βούληση για την υδροδότηση Πογωνιάς- Στενού και ευρύτερης Περιοχής από τη περιοχή Κορπής;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τριαντακωνσταντης Κώστας
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
           Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
           ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ .
           ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Υπάρχει πολιτική βούληση για την υδροδότηση Πογωνιάς- Στενού και ευρύτερης Περιοχής από τη περιοχή Κορπής;
Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να σεβαστούν την ομόφωνη απαίτηση των κατοίκων της Λαϊκής Συνέλευσης που έγινε στη Πογωνιά την 11η- ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-2015.

Ύστερα  από δύο  και πλέον χρόνια αγώνα την Τρίτη 26-1-2016  στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας υπάρχει το θέμα << Υδροδότηση Πογωνιάς- Στενού και ευρύτερης περιοχής προς συζήτηση και λήψη απόφασης. Οι αναγνώστες της ιστοσελίδας  γνωρίζουν το θέμα και δεν θα γράψω ξανά τι έγινε. Αυτά καταγράφηκαν στη τοπική Δημοτική ιστορία και όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους. Είμαι όμως υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τους υπευθύνους της ιστοσελίδας για την ακούραστη ενημέρωση των αναγνωστών για το θέμα και τη δεδομένη ευαισθητοποίησης τους για το θέμα.
Κάθε Πέμπτη εδώ και πολλά χρόνια στη Πογωνιά έχουμε τις  παρακάτω εικόνες.

C:\Users\hp\Desktop\φωτογραφίες νερού\Photo0004.jpg
Δύο μπιντόνια που περιμένουν να γεμίσουν νερό από το βυτιοφόρο του ιδιώτη. Φυσικά πληρώνουμε για την αγορά του νερού Κορπής.
C:\Users\hp\Desktop\φωτογραφίες νερού\Photo0005.jpg
Εδώ τα μπιτόνια γεμίζουν.

Το βυτιοφόρο γεμίζει νερό τα μπιτόνια. Την άλλη Πέμπτη θα ξανάρθει.
Είναι αυτό πολιτισμός κ Δήμαρχε;
Είναι αυτό Ανάπτυξη κ Δήμαρχε;
Αυτό υποσχεθήκατε κ Δήμαρχε;

Πραγματοποιήθηκε στη Πογωνιά την Κυριακή 11-10-2015 με μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή  κόσμου Λαϊκή Συνέλευση με θέμα
<< Υδροδότηση Πογωνιάς-Στενού και ευρύτερης περιοχής>>.

Μετά από συζήτηση που διήρκεσε αρκετό χρόνο  η Λαϊκή Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε την παρακάτω απαίτηση-πρόταση μου.  

Η λύση που πρότεινα είναι ρεαλιστική , δίκαιη , ανακουφίζει τους κατοίκους , συμβάλει στην ανάπτυξη και λύνει οριστικά το θέμα . Η λύση κινείται σε τρία επίπεδα .
                                                Άμεσα μέτρα .

Συνέχιση εκ μέρους του Δήμου, ως οφείλει ύστερα από εντολή της διεύθυνσης υγιεινής και μέριμνας της ΠΕ Αιτ/νιας ,της τροφοδοσίας των κατοίκων με υγιεινό πόσιμο νερό  δωρεάν με βυτίο από τη περιοχή Κορπής μία φορά την εβδομάδα.
Παράλληλη  λειτουργία  του υπάρχοντος δικτύου προς χρήση του νερού για τις άλλες  δραστηριότητες.
                                             Βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Δημιουργία νέου δικτύου από τον μεριστή Παλαίρου –Πογωνιάς ώστε να φθάσει νερό  αποκλειστικά Κορπής ξανά  που μας το κόψανε . Στη Πογωνιά και στο Στενό να δημιουργηθούν βρύσες  σε κατάλληλα σημεία για την προμήθεια πόσιμου νερού.

                                    Μακροπρόθεσμη και οριστική λύση .

Μελέτη ,υδρομάστευση,   δημιουργία νέου δικτύου  από την περιοχή της Κορπής,   στο Μοναστηράκι  και τροφοδοσία Παλαίρου – Πογωνιάς- Στενού και ευρύτερης περιοχής  με υγιεινό πόσιμο νερό .

Ένταξη στα έργα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

                                              Αγαπητοί Συγχωριανοί

Τίμησα την υπογραφή σας. Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στη κάθε μία και στο καθένα ξεχωριστά που βάλατε την υπογραφή σας και ήσαστε 246. Ευχαριστώ επίσης και περίπου 30 κατοίκους  που δεν μπόρεσα να συναντήσω και μου εξέφρασαν την συμπαράσταση τους  μετά την κατάθεση της αίτησης. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα θέλατε να ήσαστε παρών στη συνέλευση. Τούτο βέβαια ήταν  αδύνατο για ευνόητους λόγους. Ευχαριστώ επίσης και όσους παραβρέθηκαν στη Συνέλευση ανεξάρτητα αν δεν υπέγραψαν την αίτηση.
Ευχαριστώ από καρδιάς το κ Παππά Χρήστο για τη προσφορά του.

  Όλοι μαζί ζήσαμε μια γιορτή της Δημοκρατίας. Η άμεση συμμετοχή των πολιτών της Πογωνιάς-Στενού και της ευρύτερης περιοχής στη κατάμεστη αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου, στο προθάλαμο της αίθουσας αλλά και έξω από αυτή έδωσε ένα ενωτικό   μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις. Τους καλούμε να λάβουν το μήνυμα . Ο αγώνας δεν τελείωσε. Θα συνεχιστεί μέχρι τη τελική δικαίωση.

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ μόνο  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ . ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΝΟ ΝΕΡΟ.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη που είσαστε παρών, Δύο Αντιδήμαρχοι που είσαστε παρών και οι πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι που είσαστε παρών από όλες τις παρατάξεις  ,είστε υποχρεωμένοι, να πάρετε το μήνυμα . ΟΨΟΜΕΘΑ.
Καλώ το κάθε Δημοτικό Σύμβουλο να κατανοήσει την αναπτυξιακή δυναμική της πρότασης. Να αντιληφθεί και να υπερψηφίσει τη πρόταση, σαν σεβασμός της βούλησης των κατοίκων αλλά και του συγκριτικού πλεονεκτήματος που θα αποκτήσουν τα χωριά μας από την υδροδότηση με νερό Κορπής. Τα χωριά μας είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΝ  ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΠΗΣ.
               Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου