14 Ιανουαρίου 2016

Πύργος: Έφυγαν τα πρώτα σκουπίδια - Ξεκίνησε η μεταφορά στους ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ και Βλαχομάνδρας

Απομακρύνθηκαν χθες 100 τόνοι, κυρίως από σχολεία
Μια αγωνιώδης προσπάθεια, απομάκρυνσης όσο το δυνατόν περισσότερων τόνων σκουπιδιών, ξεκίνησε χθες στον Πύργο από τα συνεργεία καθαριότητας καθώς πέρα από το ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας στη Ναύπακτο, και ο ΧΥΤΑ της Παλαίρου, δέχτηκε την υποδοχή 40 τόνων που υπολείπονταν από προηγούμενη προγραμματική σύμβαση. 
Η αποκομιδή των σωρευμένων, επί πολλές εβδομάδες, απορριμμάτων, ξεκίνησε όπως ήταν αναμενόμενο από τις σχολικές μονάδες και η συνολική απομάκρυνση τους από τους συγκεκριμένους χώρους, βάσει του σχεδιασμού της υπηρεσίας προβλέπεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Θα ακολουθήσει η αποσυμφόρηση των σχολείων στις δημοτικές ενότητες Βώλακος, Ωλένης και Ιάρδανου και των βασικών κεντρικών σημείων της πόλης και σταδιακά θα απαλλαγούν –όσο αυτό είναι δυνατό- και οι γειτονιές.

«Όλα τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας βρίσκονται στο δρόμο σε μια υπερπροσπάθεια να καθαρίσουν όσες περισσότερες εστίες σκουπιδιών μπορούν, δίνοντας προτεραιότητα στις σχολικές μονάδες. Ήδη, απομακρύνθηκαν οι σωροί έξω από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, ιδιαίτερα μεγάλοι όγκοι, επίσης τα σκουπίδια από το 4ο Λύκειο και πλησίον του ΤΕΙ, από το Χαμόγελο του Παιδιού, την οδό Ρήγα Φεραίου που γειτνιάζει το 4ο Δημοτικό (σούπερ μαρκετ Τερζής) και το 2ο Λύκειο. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα συνεχίσουμε και στα υπόλοιπα σχολεία του Πύργου, ξεκινώντας από τα Νηπιαγωγεία, τους Παιδικούς Σταθμούς και την οδό Ολυμπίων που βρίσκεται το 7ο Δημοτικό.
Θα ακολουθήσει το Γυμνάσιο Επιταλίου και μετά οι σχολικές μονάδες των δημοτικών ενοτήτων Ωλένης και Ιάρδανου που αντιμετωπίζουν περιορισμένο πρόβλημα» τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Σεϊντής και πρόσθεσε ότι κάθε εστία, πλένεται και απολυμαίνετε και πως θα ακολουθήσει και πιο λεπτομερής απολύμανση από Απολυμαντική εταιρεία. «Γίνεται πραγματικά μια υπερπροσπάθεια από όλους στην υπηρεσία καθαριότητας και προσπαθούμε το ακατόρθωτο. Αναμένουμε και την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας της Βόρειας Εύβοιας και θεωρώ ότι μετά από μια εβδομάδα θα μπορούμε να μεταφέρουμε διπλάσιους τόνους από ότι σήμερα».

Κλειστά και χθες Γυμνάσια- Λύκεια
Η έναρξη της αποκομιδής με προτεραιότητα την απομάκρυνση των σκουπιδιών από τα σχολεία, φαίνεται πως θα οδηγήσει στην λήξη των καταλήψεων στα γυμνάσια, τα λύκεια και τα ΕΠΑΛ του Πύργου που για 3η συνεχή ημέρα χθες παρέμειναν κλειστά. Έτσι, οι μαθητές- εκτός απροόπτου αναμένεται σήμερα να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες αφού ήδη το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών μονάδων, όχι μόνο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και της πρωτοβάθμιας, έχουν καθαρίσει.
Ενδεικτική ήταν και η δήλωση του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλη Δημητρέλλου, ο οποίος ανέφερε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τη δημοτική αρχή ότι την Πέμπτη- σήμερα δηλαδή- όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης θα είναι απαλλαγμένα από τα σκουπίδια. «Θεωρώ λοιπόν, ότι η αυριανή ημέρα (σ.σ. σήμερα) οι λόγοι των καταλήψεων θα εκλείψουν και τα σχολεία θα είναι ανοιχτά».

Από εφ. Πρωινή
http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου