8 Φεβρουαρίου 2016

Ερώτηση ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ για τις αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων στο ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΚΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟΥ".
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.
Κύριε υπουργέ,
Ως γνωστό στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας δυνάμει της 1022026/970/Δ0010/12-3-2010 κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων, για την κατασκευή του Έργου «Οδικής σύνδεση περιοχής Ακτίου με τον Δυτικό Άξονα Βορρά- Νότου». Το έργο αυτό κατασκευάζεται σε τέσσερις εργολαβίες.
Στα πλαίσια του ισχύοντος θεσμού της επίταξης για το έργο αυτό, το Δημόσιο υποχρεούται κάθε έτος στην καταβολή των προβλεπόμενων ποσών στους φερόμενους ιδιοκτήτες μέχρι την έκδοση των σχετικών αποφάσεων ορισμού της προσωρινής τιμής μονάδας.

Έχει γίνει γνωστό ότι λίαν προσφάτως έχουν εκδοθεί αποφάσεις καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδος για την α’, γ’ και δ’ εργολαβία. Τον Σεπτέμβριο του 2009 κάλεσαν τους ιδιοκτήτες σε παροχή συμπληρωματικών στοιχείων για την αποζημίωσή τους καθώς επίσης να υπογράψουν ότι εισέπραξαν τα οφειλόμενα χρήματα, πράγμα όμως που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Το ελληνικό Δημόσιο ήδη οφείλει ποσά από μισθώματα επίταξης του έτους 2015 και προηγούμενων ετών.

Ερωτάται : 
Πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά στους δικαιούχους των αποζημιώσεων;

Αθήνα 08/02/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου