8 Φεβρουαρίου 2016

Σημαντική εξέλιξη το οριστικό τέλος της εκτροπής του Αχελώου

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Π. Σκουρλέτη προς του φορείς της Θεσσαλίας βάζουν – κατά πως φαίνεται – οριστικό τέλος στα “νεκρά” από πενταετίας σχέδια της εκτροπής του Αχελώου. Το Υπουργείο εξηγεί ότι το φράγμα Μεσοχώρας θα λειτουργήσει ως υδροηλεκτρικό έργο και ότι αποσυνδέεται από τα έργα εκτροπής. Μάλιστα η ΔΕΗ προχωράει, κατόπιν σχετικής εντολής, άμεσα στην εκπόνηση μελετών για τη λειτουργία του.

Επιπρόσθετα κατά την αναθεώρηση του διαχειριστικού σχεδίου των υδάτων της χώρας τονίζεται ότι θα απαλειφθεί οποιαδήποτε αναφορά στην εκτροπή.
Η παραπάνω εξέλιξη δικαιώνει σε πολιτικό επίπεδο τον αγώνα των φορέων της Αιτωλ/νίας και της συντονιστικής επιτροπής κατά της εκτροπής του Αχελώου και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη και ομαλή περιβαλλοντική προστασία και παραγωγική ανασυγκρότηση της Αιτωλ/νίας, ειδικότερα στην περιοχή του Δέλτα του Αχελώου.
Η παράταξή μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» καλεί την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και την συντονιστική επιτροπή να μην εφησυχάζουν.
Στις 24-2-2016 εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας για μια ακόμα φορά η υπόθεσή μας. Υπόθεση ζωής και επιβίωσης για μια ολόκληρη περιοχή και ειδικότερα τον δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους βουλευτές του νομού μας να παρασταθούν στην εν λόγω διαδικασία στο ΣτΕ και έως τότε να συμβάλλουν στην προσπάθεια οριστικού τέλους της εκτροπής του Αχελώου. Προς τούτο θεωρούμε ότι απαιτείται άμεση σύγκλιση – συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής από κοινού με τους βουλευτές Αιτωλ/νίας.
Η εκτροπή του Αχελώου πρέπει να μας ενώνει ΟΛΟΥΣ.
Δεν υπάρχουν περιθώρια αναστολής του αγώνα μας είτε σε πολιτικό είτε σε δικαστικό επίπεδο.      

                  Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου