15 Φεβρουαρίου 2016

Διπλή γλώσσα από Γαλούνη για τα σκουπίδια

Και όμως συνέβη και αυτό! «Φωτιές» άναψε το σημερινό άρθρο τουagrinioculture.gr, το οποίο αποκαλύπτει, την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ Ψήφισε στο ΦΟΣΔΑ Παλαίρου ΝΑΙ να έλθουν τα σκουπίδια του Πύργου και ταυτόχροναψήφισε ΟΧΙ στο ΦΟΣΔΑ Στράτου (ανήκει η ενότητα Φυτειών του δήμου Ξηρομέρου) να μην έρθουν τα σκουπίδια. 
Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε τα ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα και τη λογική της Δημαρχιακής αρχής Ξηρομέρου, η οποία από τη μια αποκηρύσσει τα σκουπίδια της Ηλείας στο Αγρίνιο και από την άλλη με χουβαρνταλίκια και με λαϊκισμούς τα υποδέχεται ομόφωνα στην Πάλαιρο. 
Ας μη χύνει κροκοδείλια δάκρυα ο Δήμαρχος Γαλούνης για την υγεία των πολιτών της Ηλείας και ας σκεφτεί και τα παιδιά της Παλαίρου! Ας σκεφτεί ότι η περιοχή πογωνιάς δεν έχει ούτε πόσιμο νερό! Και αφούκαταγγέλλει τα σκουπίδια στο Αγρίνιο, ας καταγγείλει για να προστατέψει και την τουριστικά αναπτυσσόμενη Πάλαιρο!

Πρόκειται για ένα έργο που έχει δύο πράξεις: 

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ: 
Παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας έλαβεομόφωνη απόφαση να μην δεχτεί απορρίμματα άλλων περιοχών στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας (ΦΟΣΔΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ) έκανε στροφή 180 μοιρών και ομόφωνα (ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γαλούνης Ερωτόκριτος, ο πρόεδρος ΦΟΣΔΑ Κατσαμπίρης Γεώργιος Δημοτ. Σύμβουλος Ακτίου – Βόνιτσας, ο Αντιδήμαρχος Στούπας Θεόδωρος και ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Λαϊνάς Κωνσταντίνος) αποφάσισε να δεχτεί τα σκουπίδια του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας! 

Οι Εφημερίδες του Πύργου γράφουν: Σε αυτό, βασικό ρόλο έπαιξε η θετική στάση του Δημάρχου Ξηρομέρου Ερωτόκριτου Γαλούνη, μέλους του Συνδέσμου, ενός δηλαδή εκ των δύο Δήμων που συνδιαχειρίζονται το ΧΥΤΑ της Πάλαιρου που από ότιαποδείχτηκε έπεισε και το Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας Γιώργο Αποστολάκη που ήταν «παρών» στη συνεδρίαση.
Ο κ. Γαλούνης, μιλώντας για την απόφαση του ΦΟΔΣΑ επισήμανε ότι έκανε απλά το καθήκον του και τίποτα περισσότερο, με μοναδικό κριτήριο την υγεία των πολιτών της Ηλείας.
Τη συμβολή του την μοιράστηκε και με τον Τύπο της Ηλείας κάνοντας σχετικές δηλώσεις: 
«Δεν με ενδιαφέρει το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Εγώ δεν ξεχωρίζω τους πολίτες σε πολίτες Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν χρέος μας να το κάνουμε, εφόσον κηρύχθηκε ένας δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κινδύνευσε η υγεία των πολιτών. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και στην Ηλεία και θα είναι έτοιμο το έργο σε λίγο καιρό. Εγώ λαϊκισμούς δεν κάνω και ξέρω ότι η κοινωνία δε σε κρίνει από τις εφήμερες επαναστατικές πράξεις αλλά από την πολιτική που παράγεις. Προτιμώ να είμαι χρήσιμος κι όχι αρεστός».

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: 
ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ 
Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας στο Στράτο και στην έδρα του Συνδέσμου (Δημοτικό κατάστημα πρώην Δήμου Στράτου) στις 5 του μηνός Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή σε Τακτική Συνεδρίαση. 
Στη συνεδρίαση συμμετέχει και ο ορισμένος εκπρόσωπος του Δήμου Ξηρομέρου Γαζέτας Παναγιώτης ως τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο (συμμετείχε ο πρώην Δήμος Φυτειών με ένα τακτικό μέλος και τον αναπληρωματικό του) και αποφασίζουν ΟΜΟΦΩΝΑ αν μη δεχτούν τα σκουπίδια και: 
Α)Την άσκηση αίτησης ακύρωσης και αναστολής των υπ΄αριθ. 170811/6041/15-12-2015 και 170809/6040/15-12-2015 Αποφάσεων του Γενικού Γραµµατέα της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης ∆υτικής Ελλάδας , ενώπιον του Συµβουλίου της Επικρατείας.
Β)Αναθέτει την εκπροσώπηση του Συνδέσµου στην ∆ικηγόρο Αθηνών ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ µε ΑΜ 16894∆ΣΑ και την εξουσιοδοτεί να προβεί σε κάθε ενέργεια για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης.


Ας δούμε και τι γράφει το agrinioculture.gr που αποκάλυψε το θέμα: 
Μάλλον είναι τυχερός ο δήμος Ξηρομέρου που δεν έχει…

O δήμαρχος του Ξηρομέρου Ερ. Γαλούνης που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή, από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε τη συμβολή του στην μεταστροφή του ΦΟΔΣΑ του ΧΥΤΑ Παλαίρου και την τελική απόφαση να γίνουν δεκτά τα σκουπίδια της Ηλείας. Τη συμβολή του την μοιράστηκε και με τον Τύπο της Ηλείας κάνοντας σχετικές δηλώσεις.
Όμως κάπου εκεί τα χάλασε ο δήμαρχος του Ξηρομέρου… 
«Εγώ λαϊκισμούς δεν κάνω και ξέρω ότι η κοινωνία δε σε κρίνει από τις εφήμερες επαναστατικές πράξεις αλλά από την πολιτική που παράγεις. Προτιμώ να είμαι χρήσιμος κι όχι αρεστός» ανέφερε μεταξύ άλλων. 
Μόνο που ο κ. Γαλούνης παραβλέπει το γεγονός ο δήμος του πατάει σε δύο βάρκες… 
Γιατί, μπορεί να ήταν καθοριστική η παρέμβασή του για να γίνουν δεκτά τα σκουπίδια της Ηλείας στην Πάλαιρο, αλλά ο εκπρόσωπος του δήμου Ξηρομέρου στο ΧΥΤΑ Στράτου, -γιατί τα σκουπίδια της δημοτικής ενότητας Φυτείων έρχονται στο ΧΥΤΑ Στράτου- υπερψήφισε την πρόταση να μην αποδεχθεί ο ΦΟΔΣΑ τα σκουπίδια της Ηλείας και να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Γ.Γ. της Αποκεντρώμενης Διοίκησης που «διατάζει» τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία. 

Επομένως ο δήμος Ξηρομέρου είναι υπέρ του να πάνε τα σκουπίδια της Ηλείας στο ΧΥΤΑ Παλαίρου και κατά του πάνε στο ΧΥΤΑ Στράτου…Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με αυτή την ιανική συμπεριφορά και πολύ περισσότερο με το τι θα έκανε ο δήμος Ξηρομέρου αν είχε στα δικά του όρια κάποιον ΧΥΤΑ… Αλλά μάλλον είναι τυχερός που δεν έχει…

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 2ΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΓΑΖΕΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΩΣ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Δ.Ε. ΦΥΤΕΙΩΝ ΒΡΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Από το πρακτικό της με αριθ. 16 /2014 Τακτικής Δημόσιας Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου. Αριθμός Αποφάσεως : 110 / 2014 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 2ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ». 

Στον Αστακό και στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου, σήμερα την Δεκάτη Όγδοη (18η) του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2014 ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00 μ.μ., συνήλθε σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, μετά την από αριθ. πρωτ. 13780/ 14.10.2014 έγγραφη Πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λυμπεράτου Σπυρίδωνα, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010. 
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο είκοσι επτά (27) Μελών ευρέθησαν παρόντα είκοσι τέσσερα (24) 
……………
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Γαλούνη Ερωτόκριτο, ο οποίος εισηγούμενος το 2o θέμα Ημερήσιας Διάταξης είπε τα εξής: 
O Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου συμμετείχε ο πρώην Δήμος Φυτειών με ένα τακτικό μέλος και τον αναπληρωματικό του, με το αριθ. πρωτ. 243/17.09.2014 έγγραφο του μας καλεί όπως ορίσουμε τους αντιπροσώπους του Δήμου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Προτείνονται ο Γαζέτας Παναγιώτης ως τακτικό μέλος και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φυτειών Βραχάς Παναγιώτης ως αναπληρωματικό μέλος. 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Δημάρχου , μελέτησε το ανωτέρω έγγραφο και μετά από διαλογική συζήτηση : 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 
Ορίζει ως εκπροσώπους του Δήμου Ξηρομέρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας τον Γαζέτα Παναγιώτη ως τακτικό μέλος και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Φυτειών Βραχά Παναγιώτη ως αναπληρωματικό μέλος. 

Λευκό ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κομπλίτσης Δημήτριος. 
Η Απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα Αριθμό 110 / 2014 
………………


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 2ΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α 
Από το ΠΡΑΚΤΙΚΟ της υπ’ αριθµό 3/2016 Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
Στο Στράτο και στην έδρα του Συνδέσμου (Δημοτικό κατάστημα πρώην Δήμου Στράτου) σήμερα στις 5 του μηνός Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00΄π.μ. συνήλθε σε Τακτική Συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, ύστερα από την υπ’ αριθμό Πρωτ. 15/01-02-2016 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Συνδέσμου βάση του άρθρου 246 παρ .7 του Ν. 3463/2006 Δ.Κ.Κ. που επιδόθηκε νόμιμα σε κάθε μέλος του Συνδέσμου. 
Εφόσον διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο δεκαέξι (16) μελών, βρέθηκαν παρόντα δέκα τρία μέλη (13) ήτοι:

Π α ρ ό ν τ ε ς 1. Στούπας Παναγιώτης 2. Καλαµπαλίκης Ανδρέας 3. Φαρµάκης Ιωάννης 4. Πρεβεζιάνος Ιωάννης 5. Μελιάδης Γεώργιος (αναπλ) 6. Γρίβας Ευθύµιος 7. Σοφρώνης Κων/νος 8. Γκούντας Χρήστος 9. Κουτροµάνος Χρήστος 10. Γαζέτας Παναγιώτης 11.Φουρλάνης Μάρκος 12.Παπούλιας Γρηγόριος 13.Σκορδόπουλος ∆ηµήτριος 

Α π ό ν τ ε ς
1. Χασιώτης Ευθύµιος
2. Κακαρούνας Αθανάσιος
3.ΣειτανίδηςΘεόδωρος
Οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και νόµιµα και εµπρόθεσµα προσκλήθηκαν όπως φαίνεται από τα αποδεικτικά επίδοσης. 

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο υπάλληλος του Δήμου Αγρινίου Λιάλιος Θωμάς για την τήρηση των πρακτικών. 

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εισηγήθηκε τη συζήτηση του Πρώτου θέματος της Τακτικής συνεδρίασης . 
ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης σχετικά με το αριθ.πρωτ. 170811/6041/15-12-2015 και 170809/6040/15-12-2015 Απόφαση Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας για την διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) Του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και Του Δήμου Πύργου Π.Ε Ηλείας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος τo 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη στα μέλη του Συμβουλίου τις αριθ.170811/6041 και 170809/6040 15-12-2015 αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες επιβάλλεται να αποδεχθεί ο ΧΥΤΑ Στράτου αστικά στερεά απόβλητα, για χρονικό διάστημα έξι μηνών από την δημοσίευση της ανωτέρω απόφασης και για ποσότητα 3.000 τόνων από τον Δήμο Πύργο και 500 τόνων από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. 
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος πρότεινε την άσκηση αίτησης ακύρωσης και αναστολής των συγκεκριμένων αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και την ανάθεση εκπροσώπησης του Συνδέσμου στην Δικηγόρο Αθηνών Λάμπρου Παρασκευή του Δημητρίου . Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη τα παραπάνω και μελέτησε προσεκτικά , τις διευκρινήσεις που δόθηκαν , 

Α Π Ο Φ ΑΣ Ι Ζ Ε Ι (Οµόφωνα ) 
Α) Την άσκηση αίτησης ακύρωσης και αναστολής των υπ΄αριθ. 170811/6041/15-12-2015 και 170809/6040/15-12-2015 Αποφάσεων του Γενικού Γραµµατέα της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης ∆υτικής Ελλάδας , ενώπιον του Συµβουλίου της Επικρατείας. 
Β) Αναθέτει την εκπροσώπηση του Συνδέσµου στην ∆ικηγόρο Αθηνών ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ µε ΑΜ 16894∆ΣΑ και την εξουσιοδοτεί να προβεί σε κάθε ενέργεια για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης. 

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΑΒΕ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ 2/2016 
..............................
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΣΔΑ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Από το πρακτικό της αριθ. 2/2015 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας
Στην Βόνιτσα, σήμερα την 09η Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00μμ στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων της Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας ύστερα από την με αρίθμ. πρωτ. 13/03-02-2016 πρόσκληση του Προέδρου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων της Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/10.

Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο Πέντε (5) μελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω τέσσερα (4) μέλη:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1.Κατσαμπίρης Γεώργιος, Δημοτ. Σύμβουλος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας
2.Στούπας Θεόδωρος, Δημοτ. Σύμβουλος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας
3.Γαλούνης Ερωτόκριτος, Δήμαρχος Ξηρομέρου
4.Λαϊνάς Κων/νος, Δημοτ. Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου

ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Κασόλας Αθανάσιος, Δημοτ. Σύμβουλος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας
Ο οποίος δεν προσήλθε αν και νόμιμα προσκλήθηκε

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Υπάλληλος του Δήμου Καψάλης Παναγιώτης για την τήρηση των πρακτικών.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία , με την παρουσία 4 Διοικητικών Συμβούλων από τα 5 συνολικά μέλη, ο προεδρεύων του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας, κ. Κατσαμπίρης Γεώργιος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. 

3ο ΘΕΜΑ: Συζήτηση επί της υπ’ αριθμ. 170809/6040/15-12-2015 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου περί Διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Πύργου.

Ο Πρόεδρος εισερχόμενος στο πιο πάνω θέμα ημερήσιας διάταξης ρώτησε τους έχοντες δικαίωμα ψήφου αν για κάποιους από αυτούς συντρέχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 7 του Ν.2690/1999 και των άρθρων 14 και 58 του Ν. 3852/2010 προκειμένου να απέχουν από τη συζήτηση του θέματος. Ουδείς δήλωσε ότι έχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο.

Για το παραπάνω θέμα ο Πρόεδρος είπε τα εξής:
Στις 07/01/2016 λάβαμε γνώση για την υπ’ αρ. πρωτ. 170809/6040/15-12-2015 απόφάση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με θέμα : «Διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Πύργου Π.Ε. Ηλείας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
Συναφώς και προκειμένου το Συμβούλιο να αποφανθεί επ’ αυτής, έγινε πρόσκληση σύγκλησης σε σώμα του Δ.Σ. με την Αρ. Πρ. 5/13-1-2016 πρόσκληση για συζήτηση της παραπάνω απόφασης. Ωστόσο στο συμβούλιο προσήλθε μόνο ο πρόεδρος, λόγω ασθενείας των υπόλοιπων μερών και ματαιώθηκε η συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας.
Με νέα πρόσκληση έχουμε σήμερα την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου γι’ αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.

Λαμβάνοντας υπόψη:
1.Ο ΧΥΤΑ Παλαίρου δέχτηκε με προηγούμενες αποφάσεις με αριθμ. πρωτ. 1240/60899/21-05-2015 και αριθμ. πρωτ. 1241/60975/21-05-2015 του ΓΓΑΔ και κατόπιν σύναψης της από 26-06-2015 προγραμματικές συμβάσεις ποσότητες 4000tn από τον Δήμο Πύργου και 1000tn από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, εντός του έτους 2015.
2.Το κύτταρο μπορεί να δέχεται κατά μέγιστο 13.300 τόνους/έτος (Α.Ε.Π.Ο. του ΧΥΤΑ ενδιαφέροντός μας - Αριθ. Πρωτ. 2850/61865/28-1-2013, σελ. 3). Δέχεται ήδη περίπου 9.000tn/ετος από τους Δήμους Ακτίου-Bόνιτσας και Ξηρομέρου, σύμφωνα με τα δεδομένα των ετών 2013-2014-2015, από τα οποία προκύπτει ο ως άνω μέσος όρος διατηρείται γενικά σταθερός. Εκτιμούμε ότι οι ποσότητες θα είναι αντίστοιχες για το έτος 2016 δεδομένου ότι δεν έχει λάβει χώρα κάποιο γεγονός που να προκαλεί αύξηση της ως άνω ποσότητας.
3.Δεν έχει γίνει προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου «Κατασκευή ΧΥΤΑ 3ης ΓΕΝ Αιτ/νίας». Αντιθέτως υφίσταται διαρκής δραστηριοποίηση της διευθύνουσας το έργο υπηρεσίας σε συνεννόηση με το ΦΟΔΣΑ για την επίλυση ορισμένων τεχνικών θεμάτων. Για τα θέματα αυτά έχει γίνει πρωτόκολλο διαπίστωσης βλαβών με ημερομηνία 22/12/2015 (ορισμός επιτροπής διαπίστωσης βλαβών απ.263283/4877/7-10-2015 της Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Αιτ/νίας), ύστερα από αυτοψία που έγινε στο χώρο του ΧΥΤΑ από την Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Αιτ/νίας. Η Δ.Τ.Ε. Π.Ε. με το 13068/115/28-1-2016 έγγραφο (εσωτερικό πρωτόκολλο 11/29-1-2016), δίνει εντολή για αποκατάσταση των τεχνικών ελαττωμάτων εντός 30 ημερών από την ληψη της εντολής, στον ανάδοχο κατασκευαστή του έργου «Κ/Ξ: Ν. Νικολόπουλος Α.Τ.Ε. - Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε. - Ύρια Τεχνική Α.Ε.» και επιπλέον αναφέρει ότι η αποκατάσταση των αναφερόμενων εργασιών είναι απαραίτητη για την παραλαβή του έργου.
4.Το έργο κατασκευής του ΧΥΤΥ στη θέση Τριανταφυλλιά, Νομού Ηλείας,ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 δεν ολοκληρώθηκε, ωστόσο θα είναι έτοιμο το κύτταρο και θα μπορεί να δεχθεί Α.Σ.Α. του νομού Ηλείας, στις αρχές Μαρτίου 2016. Σήμερα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον οικείο Δήμο, γίνονται έλεγχοι και δοκιμές. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων στον Νομό Ηλείας, κατά τρόπο ώστε, εφόσον οι εργασίες εξελιχθούν ομαλά, να καταστεί εκ των υστέρων περιττή η εκτέλεση της εν θέματι απόφασης του ΓΓΑΔ.
5. Έγινε μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου και του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ 3ης ΓΕΝ από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , λόγω της μη συμμόρφωσης του ΦΟΔΣΑ προς την ως άνω απόφαση. Σύμφωνα με την από 09-02-2016 Γνωμοδότηση του Δικηγόρου Αθηνών Ευάγγελου Π. Πετρόπουλου, η συμμόρφωση προς την ως άνω απόφαση του ΓΓΑΔ είναιυποχρεωτική για το Φορέα μας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση απειλούνται σοβαρότατες ποινικές, αστικές και διοικητικές κυρώσεις εις βάρος των μελών του Δ.Σ. του φορέα.
6.Υπάρχει διαβεβαίωση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη ότι δεν θα χρειαστεί άλλη φορά στο μέλλον να διατεθούν Α.Σ.Α. από κανένα Δήμο στον ΧΥΤΑ 3ης ΓΕΝ.

Μετά ο πρόεδρος κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με την υπ’ αριθμ. 170809/6040/15-12-2015 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου περί Διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Πύργου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου και μετά από διαλογική συζήτηση
Ομόφωνα Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

1.Να γίνει αποδεκτή και να εφαρμοσθεί η αριθμ. 170809/6040/15-12-2015 απόφαση του Γ.Γ.Α.Δ., περί υποχρεωτικής διάθεσης 3.500 tn για το επόμενο εξάμηνο, στο ΧΥΤΑ 3ης ΓΕΝ Αιτ/νιας.
2.Να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και να μην γίνει υπέρβαση των ποσοτήτων όπως ορίζονται στην Α.Ε.Π.Ο., έτσι ώστε να μην προκληθούν περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή και να μην υπάρξει κίνδυνος στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ.
3.Την έγκριση προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Πύργου με σκοπό την υλοποίηση της αριθμ. 170809/6040/15-12-2015 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
4.Τα υπόλοιπα τεχνικά και οικονομικά ζητήματα θα εξειδικεύονται στην προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Πύργου και του ΦΟΔΣΑ, στην οποία θα περιλαμβάνεται ως τέλος υπέρ του ΦΟΔΣΑ το ποσό των 50€ πλέον Φ.Π.Α. ανά τόνο και θα προβλέπεται ρητώς ως προϋπόθεση ενεργοποίησης της σύμβασης η προηγούμενη πλήρης εξόφληση των οφειλών του Δήμου Πύργου προς τον ΦΟΔΣΑ από την προηγούμενη από 26-06-2015 προγραμματική σύμβαση, οι οποίες οικονομικές υποχρεώσεις δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα. Λοιπά τέλη, φόροι
και επιβαρύνσεις κάθε είδους που επιβάλλονται από την κείμενη νομοθεσία, θα προβλέπεται ότι βαρύνουν το Δήμο Πύργου.
5.Εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΦΟΣΔΑ και του Δήμου Πύργου.

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΑΒΕ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ 4/2016
Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται από τους παρόντες.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Τα μέλη
Κατσαμπίρης Γεώργιος

.....................
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

4ο ΘΕΜΑ: Συζήτηση επί της υπ’ αριθμ. 170811/6041/15-12-2015 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου περί Διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ομόφωνα Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
1.Να γίνει αποδεκτή και να εφαρμοσθεί η αριθμ. 170811/6041/15-12-2015 απόφαση του Γ.Γ.Α.Δ., περί υποχρεωτικής διάθεσης 1.000 tn για το επόμενο εξάμηνο, στο ΧΥΤΑ 3ης ΓΕΝ Αιτ/νιας.
2.Να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και να μην γίνει υπέρβαση των ποσοτήτων όπως ορίζονται στην Α.Ε.Π.Ο., έτσι ώστε να μην προκληθούν περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή και να μην υπάρξει κίνδυνος στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ.
3.Την έγκριση προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με σκοπό την υλοποίηση της αριθμ. 170811/6041/15-12-2015 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
4.Τα υπόλοιπα τεχνικά και οικονομικά ζητήματα θα εξειδικεύονται στην προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του ΦΟΔΣΑ, στην οποία θα περιλαμβάνεται ως τέλος υπέρ του ΦΟΔΣΑ το ποσό των 50€ πλέον Φ.Π.Α. ανά τόνο και θα προβλέπεται ρητώς ως προϋπόθεση ενεργοποίσης της σύμβασης η προηγούμενη πλήρης εξόφληση των οφειλών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προς τον ΦΟΔΣΑ από την προηγούμενη από 26-06-2015 προγραμματική σύμβαση οι οποίες οικονομικές υποχρεώσεις δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα. Λοιπά τέλη, φόροι και επιβαρύνσεις κάθε είδους που επιβάλλονται από την κείμενη νομοθεσία, θα προβλέπεται ότι βαρύνουν το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.
5.Εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΦΟΣΔΑ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΑΒΕ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ 5/2016
Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται από τους παρόντες.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Τα μέλη
Κατσαμπίρης Γεώργιος

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου